Ruilen en retourneren

Voldoet uw net aangeschafte artikel niet aan uw verwachtingen? Geen Probleem! Het herroepingsrecht is 14 dagen en gaat in op het moment dat u de bestelling heeft ontvangen.

Zonder opgaaf van redenen vraagt u via e-mail een retourformulier aan, u stuurt de e-mail naar info@borabags.nl in deze mail vermeld u uw gegevens en uw ordernummer. Het retourformulier dat u dan van ons ontvangt dient u ingevuld bij uw retour-pakket te voegen. Dit kan alleen via dit e-mail adres. Alleen retouraanvragen via het bovenstaande e-mailadres komen aan op de retourafdeling. De kosten van het retour zenden zijn voor rekening van de klant. Retouren die niet zijn aangemeld en goedgekeurd via het e-mailadres info@borabags.nl en retouren waar geen retourformulier bij is gevoegd worden niet in behandeling genomen en vervolgens op uw kosten naar u geretourneerd.

Aanvragen die buiten de termijn vallen of retouren die niet voldoen aan onderstaande voorwaarden worden niet in behandeling genomen en vervolgens op uw kosten naar u geretourneerd.

Pakketten die niet volgens deze voorwaarden retour worden gezonden of niet of onvoldoende gefrankeerd zijn, worden niet in behandeling genomen.


Voorwaarden retourneren

Voorwaarden retourneren:
  • Artikelen mogen niet gebruikt zijn en ook niet naar parfum ruiken.
  • In originele verpakking dus ook de verzenddoos waarin u het ontvangen heeft of anders een deugdelijke verpakking ter bescherming tegen beschadiging.
  • Artikelen moeten zijn voorzien van de originele labels en etiketten, deze mogen niet verwijderd of verplaatst zijn;
  • Artikelen mogen niet beschadigd of vuil zijn;
  • U wilt retourneren? Dan stuurt u een e-mail naar info@borabags.nl en vermeldt daarbij het ordernummer, u ontvangt dan het  retourformulier en de voorwaarden met daarop het retouradres. Dit aanvragen kan alleen via bovenstaand e-mailadres.
  • U stuurt de bestelling na aanmelding en de ontvangen e-mail met het retourformulier (dit dient u in te vullen en bij uw pakket te voegen en voldoende gefrankeerd en traceerbaar te versturen) naar het opgegeven retouradres;
  • Na ontvangst en goedkeuring van de retour gestuurde artikelen storten wij binnen 14 dagen het aankoopbedrag van het artikel op het  IBAN nummer waarmee de bestelling is betaald. 
  • Wij verwerken de retouren wekelijks.
  • U ontvangt van ons een bevestiging van ontvangst van de door u gestuurde retourzending.
  • Als artikelen niet netjes verpakt of beschadigd bij ons terugkomen, stinkend naar rook of parfum of verfrommeld of vuil, alsmede retouren waarvan de originele verpakking weg of ernstig beschadigd is, dan zullen deze niet geaccepteerd worden of zullen er kosten doorberekend worden omdat we deze artikelen niet meer opnieuw kunnen verkopen. Het is uw verantwoording dat de artikelen weer in dezelfde staat bij ons terugkomen als dat wij ze verstuurd hebben. Is dit niet zo dan zijn we genoodzaakt hiervoor kosten in rekening te brengen of het artikel niet te accepteren en het op uw kosten naar u te retourneren. Zorg daarom dat het artikel netjes blijft en stuur het artikel daarom goed en netjes in de originele verpakking naar ons terug.


Kosten retour zenden

Retourneren (binnen NL)
Omdat wij lage prijzen hanteren dient u zelf de verzendkosten voor het retour sturen van het artikel voor uw rekening te nemen. Wij verwerken de verzendkosten namelijk niet in de artikelprijzen.
Wij adviseren u om dit verzekerd te doen, Bora Bags kan niet aansprakelijk worden gesteld voor zoekgeraakte post die u verstuurd.


Ruilen (binnen NL)
U betaalt zelf de verzendkosten voor het retour sturen van het artikel.
Wij adviseren u om dit verzekerd te doen, op zijn minst traceerbaar, bewaar uw bewijs goed.
Op het retourformulier kunt u aangeven dat u het artikel wilt ruilen. U mag natuurlijk ook altijd even een mail sturen naar info@borabags.nl zodat u zeker weet dat het artikel voor u gereserveerd staat.

Is het vervangende artikel goedkoper? Dan ontvangt u binnen 5 werkdagen het verschil terug op uw rekening. Is het vervangende artikel duurder? Dan ontvangt u van ons een mail met daarin de betaalinstructies. 


Zodra wij de retourzending hebben ontvangen en de betaling rond is sturen wij het gevraagde artikel naar u op. Deze zending nemen wij voor onze rekening.

Verkeerd artikel
Heeft u een verkeerd artikel ontvangen dan dient u dit meteen na ontvangst en constatering te melden via e-mail naar info@borabags.nl en wordt dit vanzelfsprekend kosteloos opgelost als dit ook inderdaad zo is.


Heeft u nog verdere vragen?
Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op;
E-mail: info@borabags.nl